سقف عرشه فولادی

 بعد از قرار دادن عرشه فولادی بر روی اسکلت و قبل از اینکه گلمیخ ها جوش داده شوند، باید عرشه های فولادی را با پرچ و یا خال جوش، بر روی تیرهای اصلی و فرعی قرار گیرند.

نوع کاربری، شکل و ابعاد از جمله‌ی این ویژگی‌ها هستند. اما در این میان عمق و عرض بال‌ها (فاصله ی دندانه‌ها) و برخورداری از آج مهم‌ترین عوامل دسته‌بندی آن‌ها هستند. سقف‌های عرشه فولادی معمولی

بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.

هدف از طراحی آن نیز تحمل بارهای وارده از نظر ساختاری و نیز ایجاد غشایی برای بام است که با حفظ اهداف معماری و کنترل هزینه انجام می‌شود.

درنهایت عملیات بتن‌ریزی پس از اتصال میلگردها در مرحله قبل اجرا می‌شود.

همانطور که در مراحل ذکر شده در مطالب فوق مشاهده فرمودید مراحل اجرای با سرعت بالایی و یکی پس از دیگری انجام میکیرد لازم به ذکر است برای ساختمان هایی که براساس نوع دیگری از سقف طراحی شده اند تیرهای فرعی باید دوباره از نو و وبا توجه به مشخصات فنی سقف عرشه کامپوزیتی طراحی شوند.

سقف عرشه فولادی از چهار جز اصلی ورق گالوانیزه ذوزنقه ای (موجدار)، گل میخ (برشگیر)، آرماتور (میلگرد) و بتن تشکیل می‌شود.

سپس، لایه‌های مختلفی از مصالح مختلف مانند بتن، سنگ، چوب و غیره بر روی عرشه‌های فلزی قرار می‌گیرند تا سطح نهایی سقف را تشکیل دهند.

مزیت دیگر این سیستم در کنار ارزان و مقرون به صرفه بودن آن، این است که در اجرای این نوع سقف امکان سقف گذاری و بتن ریزی در کلیه طبقات به طور هم‌زمان امکان‌پذیر بوده و این نکته در کاهش زمان اجرای پروژه مؤثر بوده و هزینه‌های آن را کاهش می‌دهد.

در این قسمت به مزایا و معایب سقف عرشه فولادی اشاره خواهیم کرد.

این نوع سقف در ساخت بسیاری از سازه‌ها قابل استفاده است. به دلیل تنوع بالایی که در انواع آن وجود دارد، از این نوع سقف می‌توان در شرایط آب و هوایی مختلفی استفاده کرد. البته سقف‌های عرشه فولادی در سازه‌هایی با ابعاد گوناگون هم قابل اجرا بوده و سازه‌ها با کاربری مختلف مسکونی، تجاری، اداری و … به خوبی می توانند از مزایای این سقف بهره مند شوند. بنابراین کاربرد این گونه سقف‌ها بسیار وسیع است.

هر یک از این نوع سقف‌ها بر اساس نیاز ساختمان و شرایط مختلف، برای طراحی و استفاده انتخاب می‌شوند.

۱. عرشه فولادی: بخش اصلی سقف عرشه فولادی است که برای پوشش سقف به کار می‌رود.

بر ای آرماتور بندی سقف های عرشه فولادی از میلگردهای آجدار استفاده می نمایند. همچنین می توان از سقف عرشه فولادی مش های آماده و یا الیاف مخصوص بتن نیز استفاده نمود، که اجرای آن باید بر اساس آیین نامه ها و قوانین مربوط به آن باشد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *